Kalakutiena kreminiame padaže
Kalakutiena kreminiame padaže
Autorius: Viktorija
Jums reikės
175ml
sauso balto vyno
 
1
šakelė plokščialapių petražolių, susmulkinta
 
1/2
citrinos sultys
 
1
mažas svogūnas, smulkiai sukapotas
 
5š.
karšto vištienos arba kalakutienos sultinio
 
600g
kalakutienos krūtinėlės filė, supjaustytos vidutinio dydžio kubeliais
 
 
Druskos ir pipirų
 
2
česnako skiltelės
 
3š.
alyvuogių aliejaus
 
400g
baravykų, supjaustytų griežinėliais
 
40g
sviesto
 
2
trynių
 

Paruošimas

 Įkaitinti sviestą ir 2 VŠ aliejaus, sudėti kalakutienos gabaliukus ir ant didelies ugnies apkepti kol gabaliukai iš visų pusių gražiai paskrus. Išimti iš keptuvės.
Ugnį sumažinti ir keptuvėje apkepti svogūnus bei vieną skiltelę česnako, dažnai maišant apie 5 min. Česnako skiltelę išimti ir išmesti.
Į keptuvę grąžinti kalakutieną, supilti vyną ir troškinti apie 30 min.
Baravykus aptepti likusiu aliejumi ir sudėti į keptuvę (kadangi naudojau pievagrybius, jų aliejumi netepiau).
Susmulkinti likusią skiltelę česnako ir sudėti į keptuvę kartu su pertažolėmis bei sultiniu, uždengti ir troškinti dar 30 min.
Trynius išplakti su 1 VŠ vandens, citrinos sultimis, druska bei pipirais.
Keptuvę nukelti nuo ugnies, plakinį supilti į keptuvę ir greitai maišyti, kad kiaušiniai nesukrekėtų, o vienodai sutirštėtų ir kremine mase padengtų kalakutienos gabaliukus.
Tiekti iš karto pašildytose lėkštėse.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
Augustė