Traškūs vamzdeliai su kalakutiena
Traškūs vamzdeliai su kalakutiena
Autorius: Viktorija
Jums reikės
2
virtų bulvių
 
 
raudonėlio
 
 
filo tešlos
 
2
česnako skiltelių
 
 
šviežių petražolių
 
 
sezamo sėklų
 
2Š.
pieno
 
0.5kg
maltos kalakutienos
 
1
kiaušinio
 
 
druskos, pipirų
 
 
čili pipirų
 
 
aliejaus
 

Paruošimas

 Pradedame darbą nuo mėsos paruošimo. Taigi reikia pakaitinti aliejų keptuvėje ir trumpai pakepti sutrintą česnaką, kol pasklis aromatas. Tuomet dėti maltą kalakutieną ir kepti 3 - 4 minutes. Krauti į keptuvę visus prieskonius, petražoles, čili ir supjaustytas gabalėliais virtas bulves. Pagardinti druska ir šviežiai maltais pipirais pagal skonį. Dubenėlyje išplakti kiaušinį, pieną ir vieną valgomąjį šaukštą aliejaus. Dabar jau pasiruošiame filo tešlą: susipjaustome ją kvadratais apie 15 cm x 15 cm. Dedame prie tešlos krašto įdarą ir sukame kaip cigarą maždaug iki pusės tešlos gabalėlio. Tuomet užlankstome kraštus ir susukame toliau. Kraštus reikia patepti kiaušinio plakiniu, kad tešla suliptų. Aiškiai pavaizduota, kaip reikia susukti čia http://www.youtube.com/watch?v=9guuyTr8EUg . Susuktus vamzdelius sudėti į kepimo skardą, aptepti kiaušinio plakiniu ir apibarstyti sezamo sėklomis. Kepti 180 laipsnių kaitrumo orkaitėje, kol parus tešla, panašiai 20 minučių. Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (160)