Kalakutienos karbonadai su obuoliais ir bruknėmis
Kalakutienos karbonadai su obuoliais ir bruknėmis
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
 
petražolių lapeliai
 
4
kalakutienos karbonadai po 150 g
 
4 šaukštai
bruknių uogienės
 
4
prinokę obuoliai
 
3 šaukštai
kvietinių miltų
 
3
kiaušiniai
 
1/2 šaukštelio
druskos
 
 
citrinų griežinėliai
 
 
aliejaus
 

Paruošimas

Supjaustytus ir išmuštus karbonadus pasūdyti ir panardinti į skystą tešlą, išplaktą iš miltų ir kiaušinių. Obuolius nulupti ir išpjauti sėklalizdžius (jei obuoliai kieti - bent 10 min.apvirti pasaldintame vandenyje). Obuolius apšlakstyti citrinų sultimis ir užpildyti bruknių uogiene. Į keptuvą pripilti aliejaus ir gerai įkaitinti. Įmesti duonos gabalėlį ir patikrinti aliejaus temperatūrą: jei duona iškart paruduos - aliejus pakankamai įkaitęs. Kiekvieną iš tešlos išimtą karbonadą kepti aliejuje iš abiejų pusių apie 8 min., kol pagels. Nuvarvinti aliejų nuo karbonadų, sudėti juos kartu su obuoliais į pašildytas lėkštes. Papuošti citrinų griežinėliais ir petražolių lapeliais. Skanu valgyti su lapinėmis salotomis, užpiltomis jogurtu, ir bulvių koše, kurią į lėkštę galima išspausti konditeriniu švirkštu ar maišeliu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)
Danielius