Kalėdiniai bulvių krepšeliai
Kalėdiniai bulvių krepšeliai
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
50 g
šoninės
 
250 g
pievagrybių
 
4 šaukštai
petražolių
 
1 šaukštas
kmynų
 
1
kiaušinis
 
1 šaukštas
druskos
 
5
bulvės (maždaug po 130 g)
 
pagal skonį
baltųjų pipirų
 
3 šaukštai
sviesto
 
1
svogūnas
 
100 g
tarkuoto fermentinio sūrio
 

Paruošimas

Bulves su odele išvirti pasūdytame kmynų nuovire, nulieti šaltu vandeniu ir palikti, kad atauštų. Atvėsusias bulves perpjauti pusiau, šaukštu išskobti minkštimą ir smulkiai sukapoti. Nuluptą svogūną smulkiai sukapoti. Šoninę supjaustyti kubeliais ir apkepinti keptuvėje. Įdėti šaukštą sviesto, suberti svogūnus ir kepti, kol gražiai pagels. Grybus smulkiai supjaustyti, 2 min. pakepinti ir apibarstyti petražolėmis. Susmulkintą bulvių minkštimą sumaišyti su grybais, įmušti kiaušinį, suberti sūrį, išmaišyti ir pagardinti druska bei pipirais. Išskobtas bulves įdaryti paruoštu faršu, apdėti keptais svogūnais su šonine. Bulves dėti į sviestu išteptą kepimo skardą, apdėti sviesto gabaliukais ir apkepti 200 C temperatūros orkaitėje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija