Porai alaus tešloje
Porai alaus tešloje
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
3 šaukštai
tirpinto sviesto
 
žiupsnelis
tarkuoto muskato
 
3 dalys
sojų padažo
 
1 dalis
sauso chereso
 
4
porai (apie 2 cm skersmens, tik baltosios dalys)
 
125 g
miltų
 
2
kiaušiniai
 
3 šaukštai
druskos
 
1 l
aliejaus
 
1/8 l
alaus
 

Paruošimas

Užvirti 3 l sūdyto vandens. Porus nuvalyti, perpjauti išilgai ir 2 min. pavirti (nedidelius jaunus porus galima naudoti žalius). Perlieti šaltu vandeniu, nusausinti ir supjaustyti 5 cm ilgio gabalais. Užmaišyti grietinės tirštumo tešlą iš miltų, 1/2 šaukštelio druskos, sviesto ir alaus. Palikti 30 min., kad pabrinktų. Porus panardinti į tešlą. Virti aliejuje, kol tešla pagels ir plutelė bus traški. Užpilui cheresą sumaišyti su sojų padažu bei tarkuotu muskatu. Geras užkandis prie alaus :)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva