Bulvių vyniotinis su svogūnų padažu
Bulvių vyniotinis su svogūnų padažu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
2 šaukštai
miltų
 
250 g
maltos mėsos
 
3
kiaušiniai
 
2 šaukšteliai
kepsnių padažo miltelių
 
6 šaukštai
kapotų petražolių
 
1/2 šaukštelio
juodųjų pipirų
 
4 šaukštai
ištirpinto sviesto
 
4 šaukštai
grietinės
 
100 g
džiūvėsėlių
 
1/4 šaukštelio
druskos
 
1 kg
bulvių
 
1 šaukštelis
sviesto su žalumynais
 
200 g
svogūnų
 

Paruošimas

Bulves nulupti, supjaustyti į kelias dalis ir išvirti. Kai jos šiek tiek atauš, sugrūsti košę ir palikti šaltai. 2 kiaušinius išplakti su miltais, sviestu ir pipirais. Kiaušinių plakinį supilti į dubenėlį su bulvių koše ir išminkyti tešlą. Ant džiūvėsėliais apibarstytos lentelės iškočioti 1 cm storio tešlos lakštą. Į dubenėlį su malta mėsa sukrėsti grietinę, įmušti kiaušinį, išmaišyti (kad masė būtų skysta), apibarstyti petražolėmis, pagardinti druska bei pipirais ir gerai išminkyti. Paruoštu faršu aptepti tešlos lakštą ir susukti vyniotinį. Nuluptus svogūnus supjaustyti žiedeliais ir 15 min. pavirti 1/4 l vandens, pagardinto kepsnių padažo milteliais. Padažą patiekti padažinėje. Vyniotinį supjaustyti 1 cm storio griežinėliais, apvolioti džiūvėsėliuose ir apkepti su sviestu.

Skanu valgyti su konservuotais ar raugintais agurkais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Aiste