Gruzdintos krevetės
Gruzdintos krevetės
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
pagal skonį
miltų
 
250 g
krevečių be kiautų
 
1/2 - 1 l
kokosų arba kitokio aliejaus
 
1
kiaušinis
 
pagal skonį
džiūvėsėlių
 
1/4 šaukštelio
druskos
 
žiupsnelis
baltųjų pipirų
 
1 šaukštas
sojų padažo
 

Paruošimas

Krevetes 5 min. virti pasūdytame vandenyje. Atšaldyti, nusausinti ant popierinio rankšluosčio, kad susigertų skysčio perteklius. Sojų padažą sumaišyti su plaktu kiaušiniu, druska ir pipirais. Krevetes apvolioti miltuose, suvilgyti kiaušinio plakiniu ir apvolioti džiūvėsėliuose. Sudėti ant lentelės vieną šalia kitos ir atšaldyti. Taip palaikyti maždaug 20 min. Įkaitinti aliejų. Krevetes virti aliejuje 5 min., kol gražiai pagels. Krevetes virti mažomis porcijomis. Kiaurasamčiu išgriebti, sudėti ant popierinio rankšluosčio, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Nusausinti. Valgyti karštas.

Prie jų tinka švelnus majonezo ir grietinės padažas, pomidorų salotos, pagardintos petražolėmis ar bazilikais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
FAUSTAS