Spagečių omletas su žirneliais
Spagečių omletas su žirneliais
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
125 g
spagečių
 
300 g
šaldytų ar konservuotų žaliųjų žirnelių
 
8 šaukštai
mineralinio vandens
 
2 šaukštai
kviečių sėlenų
 
280 g
konservuotų kukurūzų
 
4
kiaušiniai
 
150 g
grietinės
 
4 šaukštai
kapotų laiškinių česnakų
 
pagal skonį
druskos
 
4 šaukštai
aliejaus
 
1
svogūnas
 
pagal skonį
tarkuotų muskatų
 

Paruošimas

Spagečius suberti į 1 l verdančio vandens, pagardinti druska ir šlakeliu aliejaus. Virti 10 min. Išvirusius makaronus suversti į sietą, nulieti šaltu vandeniu ir nuvarvinti. Sėlenas sumaišyti su mineraliniu vandeniu. Nuluptą svogūną supjaustyti mažais kubeliais ir patroškinti su sviestu, kol gražiai pagels. Į dubenėlį su sėlenomis įmušti kiaušinius ir suversti spagečius. Pagardinti druska, muskatais, gerai išmaišyti. Keptuvėje įkaitinti truputį aliejaus ir iškepti 2 didelius arba 4 mažus omletus. Omletas bus iškepęs, kai apačia gelsva, o viršus skystokas. Į keptuvę su keptu svogūnu suversti nuvarvintas daržoves, šiek tiek pakaitinti ir pasūdyti. Omletus apdėti daržovėmis, pagardinti grietine ir apibarstyti laiškiniais česnakais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
dovydas