Bulvių kukuliai su šonine
Bulvių kukuliai su šonine
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
 
tarkuoto muskato
 
2 šaukštai
sviesto
 
50 g
šoninės
 
1/8 l
pieno
 
1
nedidelė bandelė
 
1
kiaušinis
 
 
druskos
 
2 kg
bulvių
 

Paruošimas

Bulves nuplauti ir nulupti. Trečdalį bulvių išvirti, nupilti vandenį ir sugrūsti. Svarbu, kad bulvės neatauštų. Žalias bulves sutarkuoti smulkia bulvine tarka, nuspausti skystį. Bulvių tarkius sumaišyti su virtų bulvių koše, užpilti karštu pienu ir išmaišyti. Bulvių sunką palikti 10 min., paskui nupilti, krakmolą, likusį dubens dugne, sumaišyti su bulvių mase. Įmušti kiaušinį, pasūdyti, įberti tarkuoto muskato riešuto. Šoninę supjaustyti kubeliais ir pakepinti. Bandelę supjaustyti kubeliais, pakepinti su sviestu ir sumaišyti su šonine. Drėgnomis rankomis suformuoti kukulius. Į kiekvieno kukulio vidų įdėti šoninės įdaro. Pirmą kukulį paruošti ir išvirti, Jei verdamas subyrės (priklauso nuo bulvių rūšies - geriau kuo daugiau miltingesnės), į tešlą įberti šiek tiek krakmolo. Tada visus kukulius dėti į verdantį vandenį ir virti apie 20 min. Verdant pamaišyti, nes svarbu, kad nepriskrustų prie dugno. Patiekti karštus, tinka su sviesto-grietinės padažu.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Aiste