Gurmaniški lašišų maltinukai
Gurmaniški lašišų maltinukai
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
150 ml
sauso baltojo vyno
 
pagal nuožiūrą
salotų lapų
 
115 g
rūkytos lašišos
 
pagal nuožiūrą
petražolių šakelių
 
4 šaukštų
minkštos varškės
 
pagal skonį
maltų juodųjų pipirų
 
1
lauro lapelio
 
350 g
lašišos filė
 
pagal skonį
druskos
 
pagal nuožiūrą
citrinos griežinėlių
 
1
smulkiai supjaustyto poro (tik baltos dalies)
 
1
smulkiai supjaustyto saliero stiebo
 
175 g
sviesto
 
pagal skonį
žiupsnelio maltų muskatų
 

Paruošimas

Lašišą apibarstyti trupučiu druskos ir pipirų. Ištirpdyti keptuvėje 2 šaukštus sviesto ir 5 min. pakepinti salierą bei porus. Sudėti lašišą, įmesti lauro lapelį ir supilti vyną. Uždengti ir troškinti maždaug 15 min., kol žuvis suminkštės. Nuovirą supilti į puodą, virti, kol sumažės iki 2 šaukštų. Ataušinti. Ištirpdyti 4 šaukštus likusio sviesto ir apkepti rūkytą lašišą iki rausvumo. Palikti, kad atauštų. Nulupti odą nuo lašišų gabalėlių ir, jei yra, išrinkti kaulus. Susmulkinti filė, suberti į dubenį ir užpilti nuoviru. Įmaišyti likusį sviestą, maltą muskatą ir varškę. Suplėšyti rūkytos lašišos gabalėlius ir įmaišyti į mišinį su nuoviru. Pagal skonį įberti druskos ir pipirų. Sudėti lašišų mišinį į indą ir sulyginti paviršių. Uždengti ir ataušinti šaldytuve. Dviem desertiniais šaukštais suformuoti iš mišinio apvalius kukuliukus, juos sudėlioti ant lėkščių su salotų lapais, papuošti citrinos griežinėliais ir petražolių šakelėm, patiekti su juoda duona ar avižiniais paplotėliais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (187)
Kajus