Žuvies, cukinijų ir paprikos šašlykai
Žuvies, cukinijų ir paprikos šašlykai
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
 
šviežių petražolių
 
 
pipirų
 
1
nedidelė cukinija
 
1 skiltelė
grūsto česnako
 
1
geltona saldžioji paprika
 
 
druskos
 
2 šaukšteliai
citrinos sulčių
 
 
citrinos griežinėlių
 
1 šaukštas
alyvuogių aliejaus
 
 
tabasco padažo
 
 
tarkuotos citrinos žievelės
 
4 nedideli gabaliukai
žuvies filė
 

Paruošimas

Kiekvieną filė gabalėlį susukti ir susmeigti mediniu smeigtuku. Žuvies suktinukus sudėti į negilią lėkštę. Sumaišyti aliejų, tabasco padažą, citrinų sultis, tarkuotą žievelę, česnaką, druską ir pipirus. Šį padažą šaukštu užpilti ant žuvie suktinukų, uždengti ir 2 val. laikyti vėsiai. Cukiniją supjaustyti nedideliais griežinėliais. Papriką išvalyti ir supjaustyti maždaug 3 cm gabalėliais. Iš žuvies suktinukų ištraukti medinius smeigtukus. Suktinukus atsargiai susmeigti ant medinių iešmelių, įterpiant cukinijos ir paprikos gabalėlių. Vėrinuką pašlakstyti trupučiu citrinos sulčių ir aliejaus marinato. Ant iešmelių susmeigtus vėrinukus kepti ant grotelių apie 8 min. Galima kepti ne tik lauke, bet ir ant grotelių orkaitėje. Patiekiant papuošti citrinos griežinėliais ir petražolėmis.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
FAUSTAS