Žuvienė su pikantiškais skrebučiais
Žuvienė su pikantiškais skrebučiais
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
30 g
sviesto
 
3
skiltelės česnakų
 
100 g
salierų
 
1
raudona saldžioji paprika
 
100 g
porų
 
500 g
pomidorų
 
 
pipirai
 
100 g
morkų
 
1
kiaušinio trynys
 
 
druska
 
4
bandelės riekelės
 
1/8 l
aliejaus
 
200 g
žuvies filė
 
1 l
žuvies sultinio
 

Paruošimas

Žuvies sultinio paruošimas: 2 l vandens, ryšelį šakniavaisių, 2 česnakų skilteles, 3 čiobrelių šakeles, 2 svogūnus, 2 kg žuvų kaulų, odų, galvų virti 20 min., nuovirą nukošti.

Pomidorus panardinti į vrdantį vandenį, nulupti, supjaustyti į 4 dalis, išimti sėklas ir smulkiai sukapoti. Nuvalytas daržovessupjaustyti plonais šiaudeliais. Morkas ir salierus patroškinti su sviestu, sukrėsti pomidorus, supilti sultinį ir pavirti 5 min. Žuvies sultinį pasūdyti, pagardinti pipirais, sudėti poros ir užvirinti. Žuvį supjaustyti 2 cm dydžio gabalėliais, sudėti į nukeltą nuo ugnies sriubą, uždengti ir palikti 10 min. pastovėti.

Iš paprikos, 3 skiltelių česnako, 1 kiaušinio trynio, trupučio aliejaus, druskos, pipirų mikseriu sutrinti tyrę. Bandelės riekeles apkelti aliejuje, aptepti paprikos mase, įdėti į gilias lėkštes (po vieną riekelę į lėkštę) ir užpilti sriuba.

Skanaus

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Robertukas