Silkės vyno marinate
Silkės vyno marinate
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
2
sutrinti kvapieji pipirai
 
8
silkių filė
 
2
laurų lapeliai
 
8
juodieji pipirai
 
1 šaukštelis
garstyčių
 
150 g
cukraus
 
1/4 l
baltojo vyno
 
1/4 l
acto
 
4
svogūnai
 

Paruošimas

Silkes nuplauti, nusausinti ir išimti kaulus. Filė supjaustyti 2 cm pločio juostelėmis. Nuluptus svogūnus supjaustyti žiedeliais ir juos išskirstyti. Į indą sudėti silkes ir svogūnus. Vyną sumaišyti su actu, cukrumi bei prieskoniais. Kaitinti, kol užvirs. Nukelti nuo ugnies ir palikti atvėsti. Silkes užpilti marinatu ir laikyti šaltai 1 parą.

Prie marinuotos silkutės tinka keptos bulvės ar juoda duona su sviestu.

Skanaus

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Gabija