Silkių suktinukai su pomidorų padažu
Silkių suktinukai su pomidorų padažu
Autorius: Vaida M.A.
Jums reikės
1/8 l
vyno acto
 
100 g
svogūnų
 
1 kg
šviežių silkių filė
 
100 g
pomidorų tyrės
 
1 žiupsnelis
maltų paprikų
 
1 šaukštas
kmynų
 
3 šaukštai
cukraus
 
800 g
bulvių
 
4 šaukštai
aliejaus
 

Paruošimas

Silkes trumpam panardinti į šaltą vandenį, išgriebti, nusausinti, išimti ašakas. Svogūnus nulupti, supjaustyti mažais kubeliais ir pakepinti aliejuje, kol suminkštės. Po 5 min. supilti actą, sukrėsti pomidorų tyrę, suberti cukrų, paprikų miltelius ir įpilti 1/8 l vandens. Padažą truputį pasūdyti. Silkes susukti (odele į išorę), glaudžiai sudėti į indą, užpilti padažu ir 5 min. troškinti uždengtame inde. Atvėsinti. Bulves nuvalyti šepetėliu, virti 20 min., pasūdžius ir įdėjus kmynų. Išvirtas bulves atvėsinti ir patiekti prie silkės.

Prie šio patiekalo dar tinka lapinės salotos, užpiltos grietinėlės, jogurto ir citrinos sulčių užpilu, paskanintos tarkuotais svogūnais ar laiškiniais česnakais.

Skanaus

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
FAUSTAS