Lašišos vėrinukai
Lašišos vėrinukai
Autorius: laurike
Jums reikės
ryšelis
krapų
 
3 šaukštai
raudonėlio
 
500 gramų
šviežios lašišos filė
 
1
citrina
 
pagal skonį
druskos
 
3 šaukštai
citrinų sultys
 
4 skiltelės
česnako
 
1
svogūnas
 
4 šaukštai
alyvuogių aliejus
 

Paruošimas

Nuplaukite žuvies filės gabaliukus, gerai nusausinkite ir supjaustykite stambiais gabalėliais. Supjaustykite svogūną. Sudėkite žuvį ir svogūnus į plastikinį maišelį.


Pasigaminkite marinatą: sumaišykite alyvuogių aliejų, citrinų sultis, smulkintą česnaką, raudonėlius ir druską. Supilkite marinatą į plastikinį maišelį, užsukite jį ir pakratykite, kad marinatas tolygiai pasiskirstytų. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.

Išėmę iš marinato žuvį, citriną supjaustykite plonomis riekelėmis ir verkite ant vandenyje pamirkytų (kad nedegtų) medinių iešmelių. Kepkite ant grotelių (galima ir ant gerai įkaitintos orkaitės grotelių) 8-12 minučių, dažnai apversdami ir retkarčiais patepdami likusiu marinatu. Pabarstykite krapais.

Skanaus!

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (137)
Vilius