Duonos raugas
Duonos raugas
Autorius: ingridasmile
Jums reikės
truputi
vanduo
 
50g
Rupių ruginių miltų
 

Paruošimas

 Ruginio raugo gaminimas:
1 diena: plastmasiniame inde, kibirėlyje ar stiklainyje išmaišome 50 g rupių ruginių miltų su 50 - 100 ml. šilto vandens. Vandenį galima imti iš čiaupo, svarbiausiai, kad nebūtų karštas.

Tešla turi būti kaip blynams. Indą uždengiame rankšluosčiu arba maistine plėvele. Tik jeigu uždengėte maistine plėvele, būtinai pradurkite porą skylučių, kad raugas gautų oro. Paliekame šiltai 24 val.

2 diena: permaišome ir pridedame 50 g rupių ruginių miltų ir 50 ml šilto vandens. Vėl paliekame 24 val. šiltai.

3 diena: permaišome ir pridėdame 50 g rupių ruginių miltų ir 50 ml šilto vandens. Raugas jau bus gerokai pakilęs, aiškiai užuosite salsvą kvapą. Vėl laikome šiltai 24val.

4 diena: atliekame tuos pačius veiksmus kaip trečią dieną ir rauginame šiltai 24 val.

5 diena: raugas jau išrūgęs.

Atidedame 80-100 g kitam kartui, t.y., dedame raugo į sandarų indelį ir padedame į šaldytuvą. Šaldytuve raugą galima laikyti 2 sav. O jeigu norite laikyti ilgiau,
Raugo pasiliekame kitam kartui kai norėsim kepti duonyte nebereikės laukti 5 dienas ir taip nuo kiekvieno kepimo vis pasiliekame raugo sekanciam

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
rima
2012-05-30 18:39:30
o ka daryti, jei as noriu rauga laikyti ilgiau nei 2 savaites?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Romena