Baklažanų užkandėlė pagal Ditą
Baklažanų užkandėlė pagal Ditą Baklažanų užkandėlė pagal Ditą
Autorius: asDita
Jums reikės
pagal skonį
pipirai, druska;
 
lygiomis dalimis
morkos, svogūnai, pomidorai, saldžioji paprika;
 
pagal skonį
pomidorų tyrė (aš mėgstų aštrią), galima pridėti pora šaukštelių adžikos;
 
keli šaukštai
miltai arba krakmolas;
 
4-5 skiltelės vienam baklažanui
česnakai;
 
2-3 vnt.
baklažanai;
 
 
alyvuogių aliejus;
 
 
prieskoninės žolelės.
 

Paruošimas

1. Baklažanus supjaustome skiltelėmis ir valandžiukei pamerkiame į pasūdytą vandenį.
2. Nusausinus pabarstome miltais arba krakmolu (tada baklažanai neprisigeria aliejaus) ir kepame keptuvėje įkaitintame aliejuje. Iškeptus išdėliojame ant lėkštės ir imamės daržovių.
3.Visas daržoves susmulkiname ir kepame aliejuje. Pabaigoje į daržovių "mišrainę" pridedame pomidorų tyrės, kapoto česnako, adžikos, jeigu patinka - visokių prieskoninių žolelių (petražolių, baziliko, mairūno...), pipirus, druską.

4.Ant iškeptų baklažanų, gausiai uždedame dar karštą daržovių mišrainę, susluoksniuojame ir paliekame, kad atauštų. Galima valgyti ir karštą, bet man atvėsusi skaniau.

Laikant šaldytuve, tinkamame indelyje su dangteliu, galima gardžiuotis net pora savaičių.

Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Audre Vetra
2011-10-31 18:54:08
Super receptukas.Niam,kaip skanu!!!! Gaminsiu ir gaminsiu!
Dita
2011-10-18 18:18:14
Ech... taip norėčiau būti fėja. Jos tik skraido padebesiais, jokių virtuvės kvapų, jokio vargo... tik šmaukšt burtų lazdele - ir baklažanų užkandėlė ant stalo. :D
Dziti
2011-10-18 17:28:16
Tikra ragana virtuveje, galiu patvirtinti :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (184)
Emilijus