Kreminė morkų sriuba su kalafijorais
Kreminė morkų sriuba su kalafijorais Kreminė morkų sriuba su kalafijorais
Autorius: Almina
Jums reikės
1 litras
Pienas
 
0.5 arb. šaukšt.
Muskato riešutas
 
500 gr
Kalafijoras
 
1 gramas (arba 0.5 arb. šaukšt.)
Čili pipiras maltas, arba THAI padažas
 
500 gr
Morkos
 
pagal skonį
Druskos ir maltų pipirų
 
50 ml
Alyvuogių aliejus
 
2 vnt.
Bulvės
 

Paruošimas

 Morkas ir bulves  nuskusti, supjaustyti riekelėmis ir sudėti į verdantį pieną. Jei pienas riebus galima skiesti su vandeniu. Įberti sutarkuoto muskato apie pusę arbatinio šaukštelio. Virti kol visai suminkštės. Kol daržovės verda, kalafijorą padaliname į žiedynus ir apverdame pora minučių sūdytame vandenyje (aš dar įpyliau šlakelį sauso balto vyno). Nusausintus kalafijorus trumpai akpepti su alyvuogių aliejumi ir trupučiu sviesto (bet nebūtina, pakanka ir alyvuogių aliejaus.).

Išvirusias daržoves sutrinti su blenderiu, kartu su pienu. Gautą tyrelę vėl supilti į puodą, sudėti kalafijorus, pagardinti druska, šviežiai maltais pipirais ir čili pipiriukų miltelių ant pačio peilio galiuko.  PAtiekiant pagardinti šviežiais krapais. Viską užvirti ir valgyti su prancužiško batono riekelėmės apkeptomis su pesto padažu. 

Jokių miltų, jokios grietinės- bet skonis puikus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Ugnė