Svogūninė
 Svogūninė  Svogūninė  Svogūninė  Svogūninė
Autorius: asDita
Jums reikės
 
Truputis miltų, skiltelė česnako, prieskoniai ir švieži žalumynai.
 
4-5 vnt.
Kvietinės bandelės
 
800 g
Stipraus jautienos arba vištienos buljono virto su įvairiomis žolelėmis: pasternokais, petražolėmis, salierais, porais, krapais...
 
100 ml
Sausasis baltas vynas
 
100 g
Rūkytas kumpis
 
pagal poreikį
Lydytas sviestas arba alyvuogių aliejus
 
150 g
Kietasis fermentinis sūris
 
5-6 vnt.
Vidutinio dydžio svogūnų galvutės
 

Paruošimas

1. Svogūnus supjaustome skiltelėmis (galvutė pusiau ir pjaustome) ir pakepiname su lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi iki karamelinio atspalvio.
2. Apkepintus svogūnus sudedame į puodą, apibarstome miltais ir dar kartą lengvai apkepiname, po to užpilame vynu, o po kelių minučių buljonu. Pasūdome, sudedame prieskonius ir paliekame virti ant vidutinės kaitros 30-40 minučių.
3. Tuo tarpu ruošiame skrebučius. Pusiau perpjautas bandeles  aptepame lydytu sviestu arba alyvuogių aliejumi ir pašauname į orkaitę, kad apskrustų. Apskrudusius skrebučius įtriname česnaku.
4. Po to supjaustome kubeliais rūkytą kumpį, apkepiname jį su trupučiu lydyto sviesto arba alyvuogių aliejaus, sudedame į karščiui atsparius dubenėlius, užpilame jau išvirusia sriuba, ant viršaus uždedame kelis skrebučius, gausiai apibarstome tarkuotu sūriu ir 15-ai minučių pašauname iki į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę.

Patiekiame apibarstytą smulkintais šviežiais žalumynais.
 

Sriubytė - tikras skanumėlis, nepatingėkite pasigaminti ir patys įsitikinsite! :)
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Goda
2012-01-25 01:11:01
O tai ka su tuo baltu vynu daryt?
Aldona
2011-10-17 00:13:57
Labai skaniai atrodo,tikrai pabandysiu...aciu .
Dita
2011-10-16 19:54:04
Jurgita, o kodėl negali valgyti svogūnų? :)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (142)
GEDIMINAS