Auksinė sriubelė
Auksinė sriubelė
Autorius: Gabrielė
Jums reikės
1 arb. š.
Maltos kalendros sėklos
 
1 arb. š.
Karis
 
 
Druska ir šviežiai malti pipirai
 
750 ml
Daržovių sultinys arba vanduo
 
1
Česnakas
 
1
Apelsinas
 
100 g
10 % riebumo graikiškas jogurtas
 
500 g
Morkos
 
1 arb. š.
Rapsų aliejus
 
1
Svogūnas
 

Paruošimas

Nuskutamos ir sutarkuojamos morkos, supjaustomi svogūnai, sukapojami česnakai. Sudedami į puodą. Taip pat rapsų aliejus, karis, kalendra, druska, pipirai ir kaitinama apie 2-3 min. tam kad persipintų skoniai.Supilamas sultinys, sriubelė verdama apie 20 min. Leidžiama šiek tiek atvėsti, tada sriubelę supilti į plakiklį (blenderį) ir plakti apie 30 sek. kol sriuba taps tiršta ir vienalytė. Sriubelė vėl supilama į puodą, supilamas jogurtas ir apelsino sultys, pagal skonį įdedama druskos ir šiek tiek smulkiai tarkuotos apelsino žievelės. Sriubelė pamažu užkaitinama, tačiau jokiu būdu ne iki virimo. Sriubelė patiekiama giliuose dubenėliuose, galima įlašinti keletą lašų rapsų aliejaus. Gali būti valgoma su duona arba skrebučiais.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavuncia