Ttradicinė cibulinė
Ttradicinė cibulinė
Autorius: Sandra
Jums reikės
priklauso nuo individualaus skonio
Druskos
 
80 g
Svogūnų laiškų
 
1/2
Stiklinės vandens
 
1 vnt
Silkė
 
priklauso nuo individualaus skonio
Rūgštis
 
1 l
Virinto vandens
 

Paruošimas

Silkei nupjaunama galva, išimami viduriai (tik paliekami pieniai, ikrai), išplaunama, suvyniojama į pergamentinį popierių ir iškepama ant žarijų arba orkaitėje. Tada išimami kaulai, silkė ištrinama pro sietelį ir užpilama virintu vandeniu. Sudėjus smulkiai pjaustytus svogūnų laiškus, parūgštintus citrinos ar acto rūgštimi, jei reikia, pasūdžius, užbalinama grietine.

Cibulynė valgoma su karštomis bulvėmis, geriausiai tinka virtos su lupenomis.

Tai žemaičių mėgstama sriuba.

Skanaus :)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Viktorija
2016-02-29 21:50:47
Pateiktas receptas visai ne zemaitiskos cibulynes, cia perdirbtas, net ne visi ingridientai surasyti.
raimonda
2012-05-10 16:37:34
Siaip dar reiketu smulkiai pjaustyto svoguno, juoduju pipiru. Yra ir kita variacija cibulynes, ne tokia astri , tai su kefyru. Sudytos silkes file supjaustoma ir pakepama sausoje keptuveje kol isgaruoja skystis, atvesinama. Smulkiai pjaustyta nediduka svoguna bei svogunu laiskus sukratom i kefyra, ten pat keliauja ir silke, pasudome jei reikia, pabarstom pipiriukais bei pagardinam krapais. Skanaus. As kartais ir agurko sviezio ipjaustau, skonis nuo to ne kiek ne prastesnis.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (145)
Slavuncia