Aštri ir tiršta jūros gėrybių sriuba su fermentiniu sūriu
Aštri ir tiršta jūros gėrybių sriuba su fermentiniu sūriu
Autorius: Sonata
Jums reikės
pusė pakelio
sviesto
 
mažiau nei pusę stiebo
porų
 
8 vnt
pievagrybių
 
viena stiklinė
pieno
 
1 vnt
morką didesnę
 
pagal skonį
krapų
 
viena skardinę
kokoso pieno
 
pagal norą
jūros gėrybių
 
1 kubelį
grybų sultinio
 
1 pakelį
fermentinio sūrio
 
3 galvutes
svokunų
 
žiupsnelį pagal skonį
druskos
 
2 vnt
česnakų
 
1 vnt
čili pipiriukas
 
žiupsnelį
,, 5 rūšių pipirų
 

Paruošimas

 

Smulkiai smulkiai supjaustyti 3 galvutes svogūnų , truputis porų , 8 pievagrybius, sutarkuoti 1 didesnę morką, česnako porą skiltelių , vieną čili pipiriuką radoną (tik išimti sėklytes). Visas šias gėrybes kepti keptuvėje ant sviesto. Tuo tarpu  užvirti mažiau nei pusę puodo vandens, jam uzkaitus įpilti vieną stiklinę pieno ir pradėti dėti i verdantį vandenį su pienu kokoso pieną ( jis būna skardinėse). Iškeptas daržoves sudėti į verdantį vandenį, įdėti druskos žiupsnelį ( pagal skonį ), žiupsnelį 5 rūšių pipiriukų, bei vieną grybų kubelį. Viską maišant virti apie 10-15 min, kad įgautų vientisą skonį, tada įdėti atšaldytų jūros gėrybių ( kalmarai, aštunkojai, krevetes mažosios, austrės ir t.t. ) , pavirti dar 5-9 min. Pabarstyti smulkintų krapų  . Įpilti į lėkštes ir apibarstyti sutarkuotu fermentiniu sūriu (aš naudoju Rokiškio ).

Skanaus gurmanai :)  

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
audrius
2011-11-30 17:43:39
uzskaityta tikrai hmm ;)
Janina
2011-10-10 17:37:25
super, labai labai noriu tuoj pabandyti :)
vilma
2011-10-10 15:16:00
Gaila, kad sriubos turiu, o tai tikrai dabar sita eiciau virti :) pasakiskai skaniai atrodo!!
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Romena