(Aštri) visų metų laikų tiršta sriuba vegetarams (arba pagardinta frikadelėmis mėsos mėgėjams)
 (Aštri) visų metų laikų tiršta sriuba vegetarams (arba pagardinta frikadelėmis mėsos mėgėjams)
Autorius: zmonamama
Jums reikės
4-5 šaukštai
Pomidorų padažas
 
2 nedideli
Pomidorai
 
pagal skonį
Pipirai
 
3 vidutinio dydžio galvos
Pievagrybiai
 
2 vidutinio dydžio
Bulvė
 
1
Paprika
 
1 vidutinio dydžio
Morka
 
1 lapas
Kopūstas
 
200g
faršas
 
pagal skonį
Druska
 
pagal poreikius ir skonį
čili pipiras
 
keletas lapelių
Bazilikas
 
saujelė
Žirniai (švieži arba šaldyti)
 

Paruošimas

Į verdantį sūdytą vandenį dėti tarkuotą morką ir pjaustytą kopūstą. Jiems verdant kubeliais supjaustyti bulves ir papriką bei grybus. Kol vėl pradės virti sutrinti nuluptą pomidorą. Kartu su pomidoru suberti žirnius, įberti pipirų ir įdėti baziliko. Išjungus sriubos bent 10 minu2i7 nevalgyti, kad "subręstų" skonis.

Mėgstantiems aštriai, prieš išverdant bulvėms įdėti čili pipiro.

Valgantiems mėsą: prieš pradedant dėti daržoves, iš paruošto faršo (su kiaušiniu) suformuoti mažus kamuoliukus ir sudėti į verdantį vandenį. Daržoves pradėti dėti, kai mėsytė pakyla nuo dygno.
 

Skanaus.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Austėja