Čigonų mozūras
Čigonų mozūras
Autorius: laurike
Jums reikės
1 vnt.
vaflis
 
60 g
riešutų
 
60 g
razinų
 
120 g
miltų
 
4 vnt.
kiaušiniai
 
40 g
figų
 
150 g
cukraus
 
1
citrinos sulčių
 
1
citrinos žievelė
 
50 g
apelsinų žievelių
 
40 g
datulių
 

Paruošimas

Gaminimas:

Ištrinkite kiaušinių trynius su cukrumi ir į juos supilkite citrinos sultis bei sutarkuotą citrinos žievelę.

Smulkiai sukapokite datules, riešutus, figas ir sutarkuokite apelsinų žievelę.

Nuplaukite ir nusausinkite razinas.

Išplakite baltymus iki putų.

Į trynių, citrinų sulčių bei žievelės masę suberkite miltus, džiovintus vaisius, riešutus, suplaktus baltymus ir viską išmaišykite.

Vaflį padėkite ant skardos, o ant jo išdėliokite gautą tešlą.

Dėkite į orkaitę ir kepkite 10-30 min. 200 laipsnių tempertūroje.

Pyragą galite aptepti Jūsų mėgstamu sluoksniu ir pabarstyti riešutais.

Skanaus!
 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Karolina