Prancūziškas kriaušių pyragas
Prancūziškas kriaušių pyragas Prancūziškas kriaušių pyragas
Autorius: Rita Noreikienė
Jums reikės
1 šaukštas
Vanduo
 
100 g
Sviestas
 
175 g
Miltai
 
3-4 didelės
Kriaušės
 
1 vnt.
Kiaušinio trynys
 
2 vnt.
Kiaušiniai
 
100-150 g
Juodasis šokoladas
 
250 g
Grietinėlė 13 proc. rieb.
 
6 šaukštai
Cukrus
 
1 pak.
Vanilinis cukrus
 

Paruošimas

Tešlai miltus sumaišytis su trimis šaukštais cukraus, įmušti kiaušinio trynį, sutarkuoti atšaldytą sviestą, įpilti šaukštą šalto vandens ir užminkyti tešlą. Tešlą padėti kuriam laikui į šaldytuvą. Tuo metu sutarkuoti burokine tarka šokoladą. Grietinėlę, kiaušinius, likusį cukrų ir vanilinį cukrų sumaišyti ir šią masę atidėti. Išimti tešlą iš šaldytuvo, iškočioti apie 2-3 mm storio blyną ir įtiesti į apvalią, nuimamais kraštais kepimo formą suformuojant lygius 3-4 cm kraštelius. Tešlos dugną subadyti šakute ir tolygiai ant jos suberti tarkuotą šokoladą, dėti į šaldytuvą. Nuplauti, nulupti ir išimti kriaušių sėklalizdžius, supjaustyti riekelėmis, gražiai sudėlioti ant paruoštos tešlos su šokoladu. Viską apipilti jau paruoštu grietinėlės kremu ir šauti į iki 175 laipsnių įkaitintą orkaitę. Kepti apie 45 min, kol kremas šiek tiek pakils ir pyrago viršus pagels. Pyragas labai skanus tiek šiltas, tiek atšalęs! Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Rita
2016-08-25 13:09:27
Grietinėlės plakti nereikia iki standumo. Lengvai su šluotele suplakti kartu su 2 kiaušiniais, cukrumi (3 šaukštai) ir vanile. Ir supilti ant išdėliotų kriaušių.
Gintare
2013-11-02 03:29:28
o ta grietinele reikia isplakt iki purumo? nes bandziau daryt sita pyraga bet nieko nesigavo :( bet bandyciau dar karta :D
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Paulina