"Raffaello" tortas "Raffaello" tortas
Autorius: Rūta
Jums reikės
1 indelis
kondensuoto pieno
 
50g.
kokoso drožlių
 
50g.
kokoso drožlių
 
5
kiaušiniai
 
20g.
kepimo miltelių
 
2 pakeliai
grietinėlės standiklio
 
450g.
grietinėlės (35-36% riebumo)
 
2 a.š.
cukraus
 
230g.
cukraus
 
2 citrinų
citrinų sultys
 
30 vnt.
biskvitinių pirštelių, nupjautų iki 8cm. ilgio
 
65g.
aliejaus
 
230g.
miltų
 
180g.
sviesto (82% riebumo)
 
200g.
vandens
 
1 a.š.
vanilės esencijos
 

Paruošimas

Biskvitų gaminimas:
Kiaušinius išplakame su cukrumi (230 g.) ir vanile, kol masė tris kartus padidės ir pabals (apie 5 min.).
Toliau plakant, silpna srovele supilame aliejų, minutę palaukiame.
Sudedame miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir lengvai išmaišome nuo dugno link viršaus, kol masė tampa gražiai vientisa.
Gautą masę supilame į 23 cm. skersmens apvalų, riebalais išteptą kepimo indą ir kepame iki 190 C įkaitintoje orkaitėje apie 35 min.
Atvėsiname ir perpjauname į keturias dalis - gausime keturis plonus biskvitus.

Kremo gaminimas:
Grietinėlę šiek tiek paplakame, supilame grietinėlės standiklį ir išplakame iki standumo. Padedame į šaldytuvą.
Kambario temperatūros sviestą išsukame su kondensuotu pienu.
Supilame kokoso drožles (50 g.), gerai išmaišome. Paruoštą masę pusvalandžiui dedame į šaldytuvą.
Po pusvalandžio sviestinį kremą sudedame į grietinėlę ir šias mases išplakame iki vientisos konsistencijos.

Biskvitų sulaistymui:
Visus produktus sumaišome.(vandenį, citrinų sultis, 2 a.š. cukraus)

Gaminame tortą:
Pasiruošiame torto lėkštę, i jos centrą pastatome 23 - 24 cm. skersmens torto formos bortelius.
Į bortelius dedame pirmąjį biskvitą, jį sulaistome citrinų sirupu. Aplink biskvitą, plokščiomis puselėmis į vidų, nupjautais galais į vidų, ratu išdėliojame citrinų sirupe tik sekundei plokščiąja puse pamirkytus biskvitinius pirštelius.
Ant pirmojo biskvito tolygiai paskleidžiame ketvirtadalį kremo. Kartojame, kol sulaistome ir kremu padengiame paskutinįjį biskvitą.
Torto paviršių išlyginame ir dedame į šaldytuvą kelioms valandoms.
Tortą apibarstome kokoso drožlėmis.
Atsargiai nuimame bortelius ir sausainiukus perjuosiame medžiagine juostele, užrišame kaspinėlį.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Erika
2016-02-13 08:16:04
Nuostabus, dariau jau 2 kartus, gavosi puikiai :)
Airūnėė
2015-10-29 18:28:37
Labai skanu buvo o tuos biskvitus visai graziai sudėjau ir labai gerai gavosi
žaneta
2013-11-24 10:42:33
alma, o ar ragavai, kad taip teigi?:)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)