Varškės-kefyro pyragas su karameliniu užpilu
Varškės-kefyro pyragas su karameliniu užpilu
Autorius: zita888
Jums reikės
200 gr.
saldainiai irisas ,,Zolotoj kliučik
 
50 ml.
pienas
 
1 vnt.
obuolys
 
1.5 stiklinės
miltai
 
3 vnt.
kiaušiniai
 
2 arb.š.
kepimo milteliai
 
200 ml
kefyras
 
150 g
cukrus
 
1 valg. š
cukraus pudra
 
1-1.5 arb.š
cinamonas
 
40 gr.
sviestas
 
1-1.5 arb.š
vanilinis cukrus
 
200 g
varškė
 

Paruošimas

Kiaušinius išplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įdėti varškę, kefyrą, kepimo miltelius, išmaišyti.

Suberti miltus-gaunasi tešla, panašį į blynelių tešlą.

Obuolį nuluptį, sutarkuoti burokine tarka, sudėti į tešlą, įberti cinamono ir išmaišyti.

Apvalią kepimo formą sutepti sviestu arba užkloti kepimo popieriumi ir supilti tešlą į formą, kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje 40-50 minučių.

Karamelė:ištirpinti pieną su sviestu ir irisais ant mažos ugnies, maišyti, kol išsilydis irisai, įbesrti cukraus pudros ir užpilti šiek tiek atvėsusį pyragą.

Pyragas labai lengvas ir skanus.Skanaus

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
laura
2012-11-05 20:13:56
ar gaminot kas nors? skanu?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Aušra