Kristės ŠALTA STIRNIENOS UŽKANDĖLĖ SU TRINTOMIS SPANGUOLĖMIS
Kristės ŠALTA STIRNIENOS UŽKANDĖLĖ SU TRINTOMIS SPANGUOLĖMIS
Autorius: Kristina
Jums reikės
pagal skonį (geriau daugiau)
• raudonėliai ir mairūnai.
 
šiek tiek
• pageidautina šiek tiek lašinių, nes stirniena labai liesa (smulkiai supjaustyti)
 
(50-100 g)
džiovintos spanguolės
 
kiek pridėsit- tiek suvalgysit
: trintos spanguolės (ne uogienė!!! ) parduodamos puslitriniuose stiklainiuose (apie 8lt) kaip ir uogienės; Aš perku didesnėje Maximoje, nes kitur nerandu. Dar galima pakeisti ir mėtų padažų, tačiau jo rasite tik Marks & Spencer (ir jo reikia visai nedaug
 
5-9
• kadagių uogos (sumaltos arba sutrintos) būna pirkti vaistinėse
 
ne per daug
• džiovinti čiobreliai
 
• 0.5 kg
riebus kiaulienos faršas
 
pagal skonį
penkių rūšių pipirų mišinys (sumaltas ar sugrūstas)
 
• 1-1.5 kubelis
daržovių sultinio vietoj druskos
 
• 0.5 kg
.stirnienos nugarinė arba kumpis (sumalti su kombainu smulkiai į košę)
 
pagal skonį
• žvėrienos arba medžiotojų prieskoniai (negailėti)
 

Paruošimas


INGREDIENTAI:
• 0.5 kg stirnienos nugarinė arba kumpis (sumalti su kombainu smulkiai į košę)
• 0.5 kg riebus kiaulienos faršas
• pageidautina šiek tiek lašinių, nes stirniena labai liesa (smulkiai supjaustyti)
• (50-100 g) džiovintos spanguolės
• 1-1.5 kubelis daržovių sultinio vietoj druskos
• žvėrienos arba medžiotojų prieskoniai (negailėti)
• kadagių uogos (sumaltos arba sutrintos) būna pirkti vaistinėse
• penkių rūšių pipirų mišinys (sumaltas ar sugrūstas)
• džiovinti čiobreliai
• raudonėliai ir mairūnai.

PATIEKIMUI: trintos spanguolės (ne uogienė!!! ) parduodamos puslitriniuose stiklainiuose (apie 8lt) kaip ir uogienės; Aš perku didesnėje Maximoje, nes kitur nerandu.

PARUOŠIMAS:
Sudedame visus ingredientus ir sutriname sultinio kubelį, jei birus, (jei ne galima patirpinti bet labai mažu kiekiu vandens), dedame visus kitus prieskonius pagal skonį (aš niekad negailiu). Viską sumaišome rankomis stipriai spausdami tarp pirštų, kad prieskoniai pasiskirstytų vienodai.
Formuojame 4 didelius kotletus cepelinų formos tapšnodami delnais.
Pilame į skardą aliejaus (negailėdami), sudedame kotletus, uždengiame folija ir kepame 200 laipsnių orkaitėje apie 45-50 min (elektrinės orkaitės režimas Viršus- Apačia jei aktualu). Aš dar dažnai įmetu į skardą kelias kadagių uogas ar primėtau rozmarino į aliejų.
Patikriname.
Turėtų būti neapskrudęs ar silpnai paskrudęs, bet iškepęs. Tada tepame medumi kotletų paviršių ir nuimame foliją arba ją stipriai subadome. (keičiame orkaitės režimą į Ventiliatorius - Apačia jei aktualu) ir kepame dar 10-18 min. padidindami temperatūrą iki 230 laipsnių kol apkeps medus.
Medus kartais nubėga ant skardos ir skleidžia degėsių kvapą, tačiau nieko baisaus.
Atšaldome.
Supjaustome ploniau nei zuikį.
Gražiai ratu išdėliojame didelėje plokščioje lėkštėje ar padėkle.
Lėkštės ar padėklo viduryje patiekiame trintas spanguoles atskirame indelyje su šaukšteliu.
Skanaus!
Tikiuosi nustebinsit savo šeimą šiuo ypatingu, bet lengvai paruošiamu patiekalu.
Kristina

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (210)