Maskarponės sūrio tortas
Maskarponės sūrio tortas
Autorius: Violeta
Jums reikės
pertepimui
uogienė
 
150g.
sviestas
 
1 ind.
sutirštintas kondensuotas pienas
 
150g.
miltai
 
1vnt.
citrina
 
500g.
maskarponės sūris
 
3 vnt.
kiaušiniai
 
1 a. š.
kepimo milteliai
 
150g.
grietinėlės
 
2 v. š.
cukraus pudra
 
500g.
apelsinų ar kt. sulčių
 
100g.
šokoladas
 
3 v. š.
želatinas
 

Paruošimas

 Maskarponės sūrio tortas. Torto padui reikės: 100g. juodo šokolado, 150g. sviesto, 3 kiaušinių, 1 a. š. kėlimo miltelių,150 g. miltų. Šokoladą su sviestu ištirpini dubenyje, ji įstačius į karštą vandenį, po to sumušti kaiušinius, dėti kėlimo miltelius viską gerai išmaišyti supilti miltus, išmaišius dėti į riebalais išteptą torto formą, kepti 30 min., 200 laipsnių karščio orkaitėje.

Kai padas iškeptas ruošiame maskarponės sūrį, reikės: 500 g. sūrio, 500g. apelsinų arba kitų sulčių kaip kas pageidauja, 3 v. š. želatino, 100g kondensuoto su cukrumi pieno, jei pageidaujama saldžiau galima daugiau, 150 g. grietinėlės, truputį cukraus pudros, 1 citrina, rūgštesnės uogienės pertepti padui dar galima uždėti šaldytų uogų pagal skonį. 

Maskarponės sūrį, kond. pieną truputį sulčių išspaustą citriną, sutarkuotą jos žievelę viską gerai išplakti, likusias sultis užpilti želatiną jį pašidyti, kad ištirptų gerai maišant, tačiau neperkaitinti, grietinėlę išplakti iki standumo galima dėti cukraus pudros. Į sūrį supiltiištirpintą želatiną, sudėti plaktą grietinėlę atsargiai išmaišyti, užpilti ant pado kurį prieš tai aptepame pageidaujama uogiene, uždėtomis šaldytomis uogomis, ant viršaus galime užtarkuoti šokoladu, arba puošti kas kaip pageidauja, dėti į šaldytuvą po val., SKANAUS.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas