Sokoladinis-citrininis tortas
Sokoladinis-citrininis tortas Sokoladinis-citrininis tortas Sokoladinis-citrininis tortas
Autorius: Kristina
Jums reikės
60gr
sviestas
 
100 gr
sokoladas
 
50gr
sokoladas
 
3
kiausiniai
 
1 pakelis
citrinine zele
 
ziupsnelis
druska
 
50gr
sviestas
 
60gr
sokoladas
 
slakelis
romo esencija sokoladinei grietineles
 
180gr
miltai
 
0.5 stiklines
kakava
 
200ml
grietinele
 
50gr
grietinele
 
200ml
grietinele
 
1 a.s
kepimo milteliai
 

Paruošimas

Sumaisyti miltus, druska, kakava ir kepimo miltelius. Visa si miksa persijoti (tesla bus puresne).
Atskirame inde issukti sviesta, kol taps lengvas ir purus, tada sudeti kiausinius ir toliau viska gerai plakti. Sudeti jogurta, citrinu sultis, citrinu zievele ir cukru. Vel plakti, kol mase taps vientisa.
Garu voneleje istirpinti sokolada (neperkaitinti!) ir plona srovele supilti i kiausiniu mase tuo pat metu plakant mikseriu.
Tada sudeti sausu ingredientu misini. Deti po kelis saukstus vienu metu. Viska gerai ismaisyti . Tesla supilti i norimos formos kepimo popieriumi isklota tortine skarda. Kepti 180 laipsniu temperaturoje 25-30 minuciu. Visiskai atvesusi biskvita perpjauti i 3 dalis. Biskvitus lengvai sulaistyti norimom sultim ar kavos-brendzio misiniu (jei tortas ne vaikam).
Torta sluoksniuojam formoje, kerioje kepe biskvitas, todel geriausia naudoti atsegama forma.
Citrininiam pertepimui istirpinti citrinu zele su perpus maziau vandens, nei parasyta ant pakelio, atvesinti. Baigiant plakti grietinele, maza srovele supilti zele. Svarbu nepadauginti vandens i zele, nes pertepimas bus skystas. Gauta krema sukresti ant pirmojo sulaistyto biskvito (geriausia tai daryti su teptuku), viska graziai islyginam ir uzdengiam antru biskvito sluoksniu. Ji taip pat sulaistom.
Sokoladiniam pertepimui sokolada istirpinti vandens voneleje ar mikrobangineje, i dar karsta sokolada, nuolat maisant supilti grietinele ir imaisyti sviesta, ilasinti keleta romo esencijos lasu. Palikti austi. Tuo tarpu pasiruosti sokoladines grietineles pertepima.
Sokolada istirpinti mikrobangineje arba karsto vansens voneleje. Grietinele issiplakti iki standumo, pries baigiant plakti plona srovele pilti ATVESUSI, bet ne atsalusi ir ne karsta sokolada dar siek tiek kartu paplakti.
Sokoladini pertepima tepame ant antrojo biskvito. Tai reikia daryti greitai, nes pertepimas greitai stingsta. Tada sukresti sokoladines grietineles krema. Uzdengti treciu biskvitu, kuri taip pat reikia siek tiek sulaistyti. Virsu atsargiai islyginam ir uzdengiam maistine plevele. Torta palaikyti saldytuve bent 12 val.
Atsargiai apipjauti formos krastus ir isimti torta. Tada dekoruoti savo nuoziura. Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (151)
Edgaras