Prancūziškas varškės pyragas
Prancūziškas varškės pyragas
Autorius: Vilija
Jums reikės
400g
varškė
 
200g
sviestas
 
1-2 arbatiniai šaukšteliai
vanilinis cukrus
 
2 stiklinės
miltai
 
3 vnt
kiaušiniai
 
1 stiklinė
cukrus
 

Paruošimas

Tešlos gaminimas: sviestą gerai atšaldyti (galima palaikyti šaldiklyje), kad būtų kietas. Tada jį sutarkuoti burokine tarka, sumaišyti su puse stiklinės cukraus ir miltais. Pirštais viską gerai sutrinti, sumaigyti, kad gautųsi tokie "trupiniai" - tai ir bus trupininė tešla.

Įdaras: kiaušinius gerai išplakti su likusia puse stiklinės cukraus bei vaniliniu cukrumi, tada sudėti varškę ir vėl viską gerai išmaišyti (galima išplakti mikseriu arba kombainu - bus skaniau).

Kepimo formą ištepti riebalais (sviestu). Pirmiausia sudėti pusę tešlos (trupinių), tada ant jos dėti varškės įdarą ir galiausiai - ant viršaus sudėti likusią tešlos dalį. Kepti 200 laipsnių orkaitėje 1 valandą (tačiau žiūrėkite, kad nesudegtų, nes juk visos orkaitės skirtingos :) ). Kai pyrago viršus bus gražiai parudęs - pyragas iškepė! Skanaus!

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
rima
2013-10-12 12:50:58
Labai patiko! Aciu!
juga
2013-10-12 12:44:14
labai skanu !!!
mira
2013-10-12 10:56:11
dariau neviena karta,lab skanu ,grejt dingsta nuo stalo:)
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Brigita