Braškių tortas (galima naudoti kitus vaisius)
Braškių tortas (galima naudoti kitus vaisius)
Autorius: Karolina
Jums reikės
400 g
Varškė
 
200 g
Miltai
 
2 v.š.
Krakmolas
 
6 vnt.
Kiaušiniai
 
200 ml
Grietinėlė 30 proc. rieb.
 
400 g
Cukrus
 
pakelis
Braškių skonio želė
 
1
Braškės ar kiti mėgstami vaisiai
 
50-60 g.
Želatina
 

Paruošimas

Biskvitui:

Kiaušinius ištrinti su cukrumi (200 g) , miltus sumaišyti su krakmolu ir įsijoti į kiaušinių - cukraus masę, palengva maišant. Kepti 200 laipsn. temp. 35 min.

Įdarui:

Želatiną pakaitiname iki užvirimo, bet neužviriname, maišome kol ištirps ir ataušiname.

Išplakame grietinėlę su likusiu cukrumi. Sudedame varškę ir gerai išmaišome. Supilame želatiną, kad būtų vientisa masė.

Išimame biskvitinį pagrindą, padaliname į dvi dalis ir paskirstome įdarą. Dedame į šaldytuvą, kad įdaras sustingtų. Puodelyje karšto vandens ištirpiname žėlę ir ataušiname. Išimame tortą, sudedame braškes ar kitus vaisius ir už pilame žėlę. Vėl dedame į šaldytuvą, kad sustingtų viršutinis sluoksnis. 

P.S Jei norite, kad tortas būtų šlapesnis, prieš dedami varškės įdarą, biskvitą sulaistykite vandeniu su cukrumi arba kuo nors kitu savo nuožiūrą :)

Skanaus :)

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
319
Sunaitelis