Rabarbarų pyragas su braškėmis
Rabarbarų pyragas su braškėmis Rabarbarų pyragas su braškėmis
Autorius: Raseika
Jums reikės
4
rabarbarai
 
7 šaukštai
pienas
 
500 g
miltai
 
1
kiaušinis tešlai
 
1.5 šaukštelio
kepimo miltelių
 
2 šaukštai
cukraus tešlai
 
1.5 stiklinės
cukraus įdarui
 
1.5 stiklinės
braškių
 
1
kiaušinio baltymas plaktas su cukrumi iki standžių putų
 
250 g
sviestas
 
1 šaukštelis
vanilinio cukraus
 
žiupsnis
druskos
 

Paruošimas

Miltus supilti į dubelėlį, sudėti likusius produktus (vieną kiaušibį, pieną, druskos žiupsnį ir porą  šaukštų cukraus) ir užminkyti tešlą.

Išminkytą tešlą įvynioti į plėvelę ar įsukti į maišelį ir padėti į šaldytuvą min. 1 val.

Rabarbarus nulupti ir supjaustyti griežinėliais, pjaustytas braškes  užpilti cukrumi ir supilti krakmolą viską gerai išmaišyti.

Atšaldytą tešlą padalinti pusiau  vieną dalį iškočioti ir iškloti formos vidų, sudėti rabarbarus su braškežėmis, užkloti likusia tešla ir įdėti kepti kokiom 30-35 min, kol tešla bus gražiai ruda.

Išimti iš orkaitės,  suplaktus su cukrum baltymus uždėti ant pyrago ir dar trumpam įkišti į orkaitę iki kol lengvai paruduos.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Karolina