Lengvas, gaivus tortas
Lengvas, gaivus tortas Lengvas, gaivus tortas
Autorius: dovyle7
Jums reikės
100 ml
vandens
 
180 g
varškės
 
30 g
želatinos
 
sauja (torto viršui apdėti)
uogų (braškių, mėlynių arba kokių turite)
 
100 g
sviesto
 
100 ml
kondensuoto pieno
 
1
pakelis želė (gali būti įvairaus skonio)
 
300 g
rikotos sūrio
 
300 g
avižinių sausainių
 
200 g
jogurto
 

Paruošimas

 Sausainius susmulkinti (sutrinti su "blenderiu") ir sumaišyti su lydytu sviestu. Kepimo formą iškloti (formavau dugną su bulvių grūstuve, o kraštus su šaukštu) sausainių mase ir dėti kepti į 180 C orkaitę 10-15 min.
Jogurtą, rikotą , varškę (sutrintą), kondensuotą pieną viską išplakti iki vientisos masės. Ištirpinti želatiną vandenyje ir plona srovele įmaišyti į paruoštą masę.Užpilti ant paruošto sausainių pado (atvėsinto) ir dėti į šaldytuvą 2-3 val. Išėmus papuošti braškėmis ir apšlakstyti želė (iš anksto paruošti kaip parašyta ant pakelio), kad priliptų braškės ir vėl statyti į šaldytuvą 2-3 val.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Niammmm
2013-11-09 18:04:25
Galite dėti jogurtą su skoniu, o skonį derinti prie papuošimui skirtų vaisių. Skonis fantastiškas!
pusle
2013-10-27 19:31:59
maskarpones suris yra kreminis ir visai netinka o rikotos suris yra varske italiskai........nesvaikit dekit varskia ir ok
Justina
2013-10-27 18:09:35
O gal galima vietoj rikotos naudoti maskarponės sūrį?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (201)
Titas