Avietės su maskarpone bei bazilikų šerbetu
Avietės su maskarpone bei bazilikų šerbetu
Autorius: dolelyte
Jums reikės
krepšelis
šviežių aviečių
 
kelioliką
plonų trapių sausainėlių
 
250 g
plaktos grietinėlės
 
250 g
maskarponės sūrio
 
125 g
karšto angliško kremo (iš cukraus, kiaušinių tryniu ir pieno, dažnai pagardintas vanile)
 
75 g
invertuotojo cukraus
 
125 g
cukraus pudros
 
pagal skonį
citrinos žievelės
 
30 ml
citrinos sulčių
 
50 g
baziliko lapelių
 
100 g
balto šokolado
 
450 ml
vandens
 
1.5 šaukštelio
želatinos
 

Paruošimas

Šerbeto gaminimas:
Pašildykite vandenį su citrinos sultimis, cukrumi ir invertuotuoju cukrim – gaminkite kaip sirupą. Po užvirimą, sirupą atšaldykite. Į atšalusį sirupą pridėkite baziliko ir sumaišykite. Nupilkite vandens perteklių ir užšaldykite.

Kremo gaminimas:
Panardinkite želatiną į labai šaltą vandenį.
Užpilkite baltąjį šokoladą karštu angeliškuoju kremu ir maišykite šluotele, kol masė taps vienalytė. Įmaišykite išbrinkusią želatiną ir truputį citrinos žievelės. Pridėkite maskarponę, galiausiai įmaišykite plaktą grietinėlę.
Prieš patiekimą kremą valandai įdėkite į šaldytuvą.

Patiekimas:
Ant lėkštės konditerinio švikšto pagalva suformuokite kremo apskritimą. Pridėkite aviečių ir trapių sausainėlių bei pabarstykite cukraus pudra. Viduryje lėkštės padėkite baziliko šerbeto rutuliuką.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Ausra
2011-06-09 19:08:00
Dolelyte, fantastiniai, Fantastiniai receptai!!!! kokiame resotrane dirbate? gal dar kur nors publikuojate receptus? tas baziliko serbetas turetu buti be zodziu!
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (153)
egidijus