Tradicinė indiška duona
Autorius: whispere
Jums reikės
5 šaukštai
lydyto sviesto arba aliejaus
 
1 šaukštas
druskos
 
250 g
miltų
 
apie 2 stiklines
vandens
 

Paruošimas

Prasijokite miltus į didelį dubenį, suberkite druską ir išmaišykite.

Supilkite 2 šaukštus tirpinto lydyto sviesto (ghee). (Sviestas tirpinamas, nugriebiamos baltos putos, o likusioji geltona dali ir yra ghee sviestas)

Pirštais įtrinkite riebalus į miltus, kad turinys dubenyje atrodytų kaip duonos trupiniai. Įpilkite šiek tiek vandens ir suminkykite, pilkite vandens ir minkyti iki kol gausite minkštą vienalytę tešlą.

Atidėkite tešlą polietileniniame maišelyje kambario temperatūroje pusvalandžiui, kad išbrinktų miltai. Padalykite tešlą į 10-12 lygių dalių.

Iškočiokite kiekvieną gumulėlį 15-18 cm skersmens paplotėliais.

Papločio paviršių ištepkite tirpintu lydytu sviestu arba aliejumi ir sulenkite pusiau.

Pusmėnulį vėl ištepkite riebalais ir sulenkite dar kartą.

Gautą tešlos trikampį iškočiokite pakankamai plonu tešlos lakštu.

Dėkite tešlos lakštą į sausą įkaitintą keptuvę nepridegančiu dugnu ir kepkite vieną pusę 1 minutę.

Apverskite paplotį ir apkepusią pusę apšlakstykite šiltais riebalais (geriausiai tam tiktų konditerinis teptukas).

Šiuo metu tešlos paplotis turėtų išsipūsti.

Kai apkeps antroji pusė, apverskite duoną dar kartą ir aptepkite riebalais kitą papločio pusę.

Jei norite, kad duona būtų traškesnė, kepkite abi puses šiek tiek ilgiau ir apverskite ne vieną, o du kartus.

Kuomet paplotis iš abiejų pusių pasidengia rusvomis dėmėmis, duona iškepta. Tačiau neperkepkite, paplotyje turi likti pakankamai drėgmės ir tąsumo. Patiekite dar karštą.

Išeiga: 10-12 duonos papločių.

Tinka prie troškinių, galima pasidaryti suktinukus su mėgiamu kumpiu, daržovėmis.

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Romena