Velykinė Boba
Autorius: whispere
Jums reikės
1 stiklinės
Pieno
 
50 gramų
Mielės
 
10 vienetai
Kiaušiniai
 
500 gramai
Miltai
 
0.5 arbatinis šaukštelis
Druskos
 
500 gramai
Cukrus
 

Paruošimas

Bobos tešla skystesnė, ne minkoma, o maišoma mediniu šaukštu. Kad iškepusi boba liktų lengva kaip pūkas, reikia tuoj pat su visa forma, apvožti ją ant pergamentu užklotos pagalvės ir taip palikti, kol visiškai atšals, tik tada išimti iš formos (mes padedam ant rankšluosčio). Bobos apačią galima sulaistyti sirupu, o viršų puošti glajumi ar apibarstyti (mes šito niekada nedarom )

500 g aukščiausios rūšies miltų,
10 kiaušinių,
500 g cukraus,
50 g mielių,
trečdalis stiklinės pieno,
žiupsnelis druskos.

Trynius išsukti su cukrumi, suberti miltus, šiltame piene išleistas mielas, išmaišyti, o tada mediniu šaukštu plakti apie 1 valandą. (Šiaip mamaitei pritrūksta valios, tai maišo apie 20 min., o aš šį kartą buvau labai susikaupusi ) Į išplaktą tešlą sudėti standžias baltymų putas, atsargiai išmaišyti iš viršaus į apačią, po to atsargiai sudėti į riebalais išteptą formą, pripildyti tik iki pusės, nes boba labai kelsis. Tešlą padėti šiltai, kad pakiltų. Kai tešla pakyla iki formos viršaus, kepti taip pat, kaip bet kokį pyragą – 180 ⁰C orkaitėje. Jei bobos viršus per greit apkepa – uždenkit ją folija.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Asta
2017-04-15 16:05:33
500g cukraus? Tai gausis ne Velykų bobą, o cukrainis :)))
Nijolei
2017-04-12 20:56:16
Reikia skaityti, o ne permesti akimis ☺ "šiltame piene išleisti mieles" ☺
Nijolė
2012-04-03 11:23:02
O kam skirti du trečdaliai stiklinės pieno? Išgerti:) Man visada įdomūs tokie „detalūs“ receptai.
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rokas