Velykinis vyniotinis su špinatais ir lašiša
Autorius: simonaku
Jums reikės
250 gramai
Varškė
 
5 vienetai
Kiaušiniai
 
2 šaukštai
Miltai
 
300 gramai
Silpnai sūdyta lašiša
 
400 gramai
Špinatai (šaldyti)
 
1 indelis
Smulkinti džiovinti pomidorai
 
0.5 arbatinis šaukštelis
Druska
 

Paruošimas

Velykinis vyniotinis su špinatais ir lašiša


1. Šaldytus špinatus pamerkti į šaltą vandenį. Kai atitirps, gerai nuspausti ir susmulkinti blenderiu kartu su kiaušinių tryniais, milta ir druska.

 

2. Atskirai išplakti baltymus iki standžių putų ir įmaišyti į gautą masę.

 

3. Skardą iškloti kepimo popieriumi ir paskleisti gautą špinatų biskvitą lygiu sluoksniu. Kepti 190 C orkaitėje apie 15 min., kad masė sutvirtėtų.

 

4. Varškę išmaišyti su džiovintais pomidorais.

 

5. Iškeptą špinatų lakštą apversti ant kepimo popieriaus, nulupti popierių, ant kurio kepė ir palaukti, kol atvės.

 

6. Visą špinatų lakšto paviršių ištepti paruošta varške, ant viršaus išdėlioti lašišos gabalėlius ir susukti vyniotinį. Padėti į šaldytuvą 2 val. kad sustingtų. Pjaustyti riekelėmis aštriu peiliu.

 


 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva