Velykinis keksas
Autorius: simonaku
Jums reikės
140 gramai
Sviestas
 
150 mililitrai
Pienas
 
75 gramai
Razinos
 
1 pakelis
Pabarstai papuošimui
 
300 gramai
Miltai
 
30 gramai
Migdolai
 
5 gramai
Mielės (sausos)
 
1 vienetas
Kiaušinis
 
0.5 arbatinis šaukštelis
Druska
 
100 gramai
Cukrus
 
1 sauja
Cukraus pudra
 
1 vienetas
Apelsinas
 

Paruošimas

Velykiniai patiekalai

Velykinis keksas

 

1. Ištirpinti mieles šiltame piene. Įberti truputį nusijotų miltų ir gerai išmaišyti, uždengti dangčiu ir valandą palaikyti šiltoje vietoje.

 

2. Apelsiną nulupti, išspausti sultis.

 

3. Į likusius miltus įberti druską, cukrų, įtarkuoti sviestą, įmušti kiaušinį, įpilti apelsinų sultis ir raugą. Užminkyti tešlą ir palikti dar valandai.

 

4. Razinas išplauti, užpilti verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikti. Sudėti jas į tešlą, įberti tarkuotas apelsino žieveles ir dar kartą išminkyti.

 

5. Migdolus perlieti verdančiu vandeniu ir 10 minučių palikti, tada nulupti, susmulkinti ir įmaišyti į tešlą.

 

6. Kepimo formą apšlakstyti vandeniu ir sudėti į formą tešlą ir dar 20-25 minutėms palikti. Orkaitę įkaitinti iki 200 °C ir kepti keksą 45 minutes.

 

7. Kai iškeps, išimti iš orkaitės, truputį ataušinti, papuošti cukraus pudra ir pabarstukais.


Inesa Barčenkova

 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
adele
2012-03-31 00:42:41
INGAZ,nereikia pirkt svarstyklių, per google susiraskite(jei virtuvėje neturite svarstyklių- Delfi gyvenimas
INGAZ
2011-04-16 21:00:22
LABAI SUNKU VISKA APSKAICIUOT,KAI SURASYTA NE STIKLINEMO GRAMAIS..GAILA..REIKIA PIRKT SVARSTYKLES..
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
dovydas