plikytos tešlos lazdelės
Autorius: tuktuk
Jums reikės
50 gramų
taukų/margarino/sviesto
 
1 stilklinė
miltų
 
2 vienetai
kiaušinių
 
2 šaukštai
cukraus
 
1 stilklinė
vandens
 

Paruošimas

vandenį užverdam su cukrumi, druskyte ir taukais/margarinu ar sviestu, paverdam kol ištirps cukriukas;

sudedame miltus, cinamono (arbat. šaukštelį) ir imbierą (žiupsniuką) ir gerai išmaišome nenukeldami nuo ugnies, kad neliktų miltų gumuliukų;

tada nukeliam nuo ugnies ir palaukiame kol šiek tiek pravės;

po vieną sumušame kiaušinius ir gerai išmaišome, kol masė tampa vientisa;

dabar reiktų dėti į konditerinį maišelį ar švirkštą, ar maišelį, man nepavyko su maišiuku :( tai vilgiau rankas vandenyje ir tiesiog tarp rankų kočiojau lazdeles ir dėjau į įkaitintą aliejų, apkepti iš abiejų pusių kol gražiai apskrus, aliejus neturi būti per karštas, kad vidus iškeptų ;)

o tada jau ištraukiam ir dedame į popierinį rankšluostuką, kad aliejaus perteklius nuvarvėų, apvoliojame cukraus pudroje jei norisi saldžiau ;)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
evelina
2013-02-14 12:54:32
labai viliojanciai atrodo
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rapolas