Sūrio pyragas ♥
Autorius: martyynyyte3
Jums reikės
2 vienetai
Balto šokolado
 
2 šaukštai
Citrinos sulčių
 
1 šaukštas
Cukraus
 
80 mililitrų
Grietinėlės
 
1 vienetas
Kiaušinis
 
1 šaukštas
Miltų
 
1 pakelis
Šokoladinių sausainių
 
80 gramų
Sviesto
 
1 arbatinis šaukštelis
Vanilinio cukraus
 
250 gramų
Maskarponės sūrio
 

Paruošimas

Cheescake su avietėmis ir baltu šokoladu

Pirma, paruošime pagrindą. Sausainius sudedame į maišelį, jį užrišame ir su kočėlu "traiškome" sausainius, kol gausime miltukus. Juos sumaišome su 50 g tirpinto margarino. Šia mase išklojame pyrago kepimo formą. Ruošiame tešlą, bet prieš tai įkaitiname orkaitę iki 180 C. Į puodą sudedame varškės sūrį, supilame grietinėlę ir citrinos sultis, beriame cukrų bei vanilinį cukrų. Viską gerai išplakame su mikseriu. Padarome vonelę šokoladui ir svietui ištirpinti, o jiems ištirpus, šokolado masę pilame į sūrio masę ir viską išmikseriuojame. Mušame kiaušinį, paplakame, beriame miltus ir stengiamės kuo mažiau maišyti, kad neprieitų oro, nuo kurio pyragas gali sukristi. Tada ant mūsų paruošto šokoladinių sausainių pagrindo pilame varškės sūrio masę. Kitas žingsnis priklauso tik nuo jūsų: jei mėgstate riešutus, labai skanu į tešlą suberti graikinių riešutų bei kokių uogų skoniui pagerinti, jei šaldytuve nuo vasaros turite šaldytų uogų, galite jas berti, o jei ant stalo pūna bananas, jį smulkiai supjausčius, pagardinsite švelnų varškės pyragą. Aš rinkausi avietes, tačiau man trūko ko nors traškančio, tad kitą kartą darydama į varškę įmesiu stambiau laužytus sausainius arba graikinius riešutus. Belieka mūsų kepinį pašauti į orkaitę ir kepti apie 45 min., kol apskrus. Tik jokiu būdu negalima per pirmą pusvalandį praverti orkaitės kad ir kokia pagunda kiltų, nes tada pyragas gali sukristi. Parašiau netikslų kiekį varškės sūrio, nes svarbiausia yra sudėti 250 g jo, o po to su juo reguliuoti tešlos kietumą: kad nebūtų per skysta ir ne per kieta. Iškepus, per naktį atvėsiname pravertoje orkaitėje. Prieš patiekiant, aš iš sausainiams skirtų formelių išspaudžiau iš pyrago mini pyragėlius, ant jų su konditeriniu švirkštu išspaudžiau grietinėlės, maišytos su trupučiu cukraus ir apelsino sulčių. Pabarsčiau cukraus pudra. Pyragėliai gavosi ypač minkšti, tačiau siūlyčiau jums pabandyti į varškės masę įberti želatinos, nes tada pyragas būtų stabilesnis ir gražiau laikytųsi. Skanaus!

 








 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
rapolas