Šakočio pusbrolis
Autorius: anirtic
Jums reikės
 
vanilė arba vanilinis cukrus
 
2 šaukštai
grietinės
 
350 gramų
sviestas
 
200 gramų
miltai
 
150 gramų
krakmolas
 
7 vienetai
kiaušiniai
 
350 gramų
cukrus
 

Paruošimas

Sviestą su cukrumi sukti iki purumo (kol beveik nesijaus cukrus), tada dėti po 1 kiaušinio trynį ir sukti, kol bus sudėti visi tryniai. Tada dėti miltus, sumaišytus su krakmolu, ir gerai išmaišyti. Kiaušinių baltymus labai gerai išplakti, sudėti į tešlą ir išmaišyti, dėti grietinės tiek, kad tešla būtų rūgščios grietinės tirštumo. Kepimo formą iškloti kepimo popierium, pilti keletą šaukštų tešlos ir plonai paskleisti,kepti kol gražiai pagels,tada pilti kitą sluoksnį ir vėl kepti. Taip daryti, kol baigsis tešla. Iškepusį atvėsinti ir supjaustyti. ĮSIDĖMĖKITE: sviestas ir grietinė geriausi naminiai, nes pirktiniai su priedais. Visi produktai turi būti vienodos temperatūros. Kepti orkaitėje, kuri turi funkciją "kepimas iš viršaus". Pjaustyti pravėsusį, bet ne visiškai atšalusį, nes labai trupės.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Rūta
2014-09-13 11:47:31
180 C temp. kepti reiketų. Kepiau, labai skanus gavosi. Kiekvieną sluoksnį dariau maždaug 0,5-0,8 cm storio, ne daugiau, tai 1 sluoksnis kepa apie 6 min..Tik nepamirškit įjungti kepimą TIK iš viršaus!:) kitaip pridegs...
snieguole
2013-04-05 11:41:31
man gavosi plonesnis bet labai skanus skonis kaip sakocio visiems patiko aciu uz receptuka!
Irena
2013-04-01 17:20:06
Kas zino, kodel atsiskiria sluoksniai? Kepiau jau ne karta ir skonis tikrai geras gaunasi, tik va tie sluoksniai.........
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)