Keptas sūris su daržovėmis
Autorius: Giedre
Jums reikės
1 kilogramas
įvairios daržovės
 
1 kilogramas
baltas sūris (kuo rebesnis)
 

Paruošimas

Imu kuo riebesnį baltą sūrį (tarkim yra šiuo metu "Šventinis") ir visą jį įtrinu prieskoniais. Prieskonius pasirinkite pagal skonį ir negailėkite - įtrinkite tikrai daug. Jei naudosite tik druską, jos taip pat negailėkite. Nes prieskonių ir druskos nebersite ant daržovių.

 

Daržovės gali būti įvairios. Visuomet naudoju pomidorus, paprikas, porus, taip pat gali būti cukinijos, moliūgas ir kt. Daržoves reikia supjaustyti stambiai.

Ant sviestinio popieriaus storą sluoksni apdedu daržovėmis, guldau sūrį ir tada vėl jį storai "užkloju" daržvovėmis. Sviestinį popierių užsuku ir visą tokį paruoštą gaminį vynioju į foliją - kelis kartus, kad neišbėgtų sultys.

 

Sūrį reikia kepti apie 1,5 val 200 laipsnių temperatūroje. Išėmus pjaustyti riekutėmis ir valgyti, kol karštas. Šaltas sūris nėra toks skanus, tačiau irgi valgomas.

Kol kas tai yra mūsų vienas mėgiamiausių patiekalų :D

 

P.S. Nuotraukoje matyti sūris prieš dedant į orkaitę.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
kristina
2011-05-03 22:12:49
kepiau be darzoviu,tik itrynus prieskoniais,labai skanu.Tik istrynus prieskoniais reikia para palaikyti saldytuve,o po to tik kepti
ingaz
2011-04-11 21:49:26
iskepiau,nepatiko..ant keptuves skaniau tikrai
ingaz
2011-04-11 12:27:57
200?oho..ir 1,5 val?????????TAI KAS IS JO LIKS?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (211)
Gabriela