Cepelinai su silke ir grybais
Autorius: laurike
Jums reikės
1 kilogramas
Žalios bulvės
 
3 vienetai
Virtos bulvės
 
0.5 litro
Grybai(sūdyti)
 
0.5 kilogramo
Sūdyta silkės file
 
2 vienetai
Svogūnai
 
100 gramų
Kiaulienos lašiniai
 

Paruošimas

Žalias bulves nuskuskite, sutarkuokite ir išsunkite. Virtas bulves nulupkite,sumalkite arba sutrinkite ir sudėkite į išsunktas sutarkuotas bulves. Įberkite druskos ir gerai išmaišykite. Sūdytus (arba 50 g džiovintus) grybus pamirkykite 1-2 val., išvirkite ir kartu su lašiniais sumalkite mėsmale. Į juos sudėkite smulkiai supjaustyta silkes file ir riebaluose pakepintą svogūną,gerai išmaišykite.Bulvių masę išskirstykite kiaušinio dydžio gabalėliais,plonai išplokite, į vidurį dėkite dalį įdaro, kraštus užspauskite ir padarykite ovalios formos cepeliną. Paruoštus cepelinus dėkite į pasūdytą verdantį vandenį ir virkite apie 20min
Padažui paspirginkite smulkiai supjaustytus šviežius lašinukus, pridėkite kubeliais supjaustytų svogūnų ir pakepkite kol pagels, po to įdėkite grietinę ir pakaitinkite iki užvirs.Druskos ir pipiriukų dėti pagal skonį. SKANAUS

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
vlade
2012-11-25 17:59:00
o puiki seimininke jei sugeba is 100 gr. lasiniuku padaryti idara ir dar paspirginti
Janina
2010-12-16 13:30:51
Oho, o nuo kada lašinukai valgomi per kūčias??
Ema
2010-12-14 18:52:21
Pabaisiškai įdomus receptas. Išbandysim, bet gal ne per kūčias... mmmm.kiauliena...
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (173)
Eva