Margasis keksas
Autorius: Rama
Jums reikės
130 mililitrų
pieno
 
100 gramų
šokolado
 
120 gramų
Rama margarino kepiniams (kambario temperatūros)
 
170 gramų
cukraus
 
2 vienetai
kiaušiniai
 
220 gramų
miltų
 
1 arbatinis šaukštelis
druskos
 
1 arbatiniai šaukšteliai
kepimo miltelių
 

Paruošimas

Taip pat reikės: 100 g irisinių saldainių arba saldainių su kremo įdaru (pagal pageidavimą), žiupsnelis kakavos miltelių


Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Mažąją kekso formelę ištepkite margarinu. Pakaitinkite 50 ml pieno, nuimkite nuo ugnies ir suberkite šokoladą. Viską sumaišykite ir leiskite šokoladui ištirpti. Suplakite margariną su cukrumi ir įplakite po vieną kiaušinį. Atskirame inde sumaišykite miltus, druską ir kepimo miltelius. Suplakite likusį pieną ir grietinę. Į suplaktą masę sudėkite trečdalį miltų mišinio ir viską suplakite. Įpilkite trečdalį pieno ir grietinės. Suplakite į vientisą masę. Pamažu suberkite likusius miltus ir supilkite pieno mišinį. Pusę tešlos įdėkite į kitą indą ir į jį supilkite šokolado ir pieno mišinį. Jei norite, pridėkite smulkintų saldainių ir suplakite tešlą į vientisą masę. Į formą pakaitomis dėkite šviesią ir tamsią tešlą. Kepkite 50 minučių. Iškeptą keksą 10 minučių palikite atvėsti formoje, po to, apvertę formą, keksą išimkite ir leiskite jam apdžiūti. Patiekdami apibarstykite kakavos milteliais.

 

 

 

 

 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Adas