Kalėdiniai sausainiai
Autorius: Rama
Jums reikės
150 gramų
Rama margarino kepiniams
 
80 gramų
rudojo cukraus
 
20 mililitrų
tamsaus sirupo
 
0.5 arbatinis šaukštelis
druskos
 
50 mililitrų
apelsinų sulčių
 
1 vienetas
apelsino sutarkuota žievelė (tik oranžinė dalis)
 
1 vienetas
kiaušinis
 
800 mililitrų
miltų
 
1 arbatinis šaukštelis
kepimo miltelių
 
1 arbatinis šaukštelis
sodos
 

Paruošimas

Taip pat reikės: 2 arbatiniai šaukšteliai malto cinamono, 2 arbatiniai šaukšteliai malto kardamono, 1 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių ir 1 arbatinis šaukštelis malto imbiero (galima naudoti jau paruoštą mišinį Kalėdiniams sausainiams kepti).

 

Glazūrai: 1 suplaktas kiaušinio baltymas ir 350 ml cukraus pudros.

 

Iki virimo įkaitinkite margariną, cukrų ir sirupą. Sudėkite prieskonius, druską, apelsinų sultis ir sutarkuotą žievelę. Sumaišykite ir palikite 20 minučių atvėsti. Įmuškite kiaušinį. Suberkite miltus kartu su kepimo milteliais ir soda. Sumaišykite visas sudėtines dalis į minkštą masę. Prireikus pridėkite truputį miltų. Įdėkite tešlą į plastikinį maišelį ir palikite 2 valandas arba kelias dienas šaltai. Ant miltais pabarstyto kepimo popieriaus iškočiokite 6 mm storio tešlos sluoksnį. Darykite sausainių figūrėles, dėliokite jas ant keptuvės taip, kad tarp sausainių liktų 1 cm tarpas. Nuo sausainių likusią tešlą surinkite. Dar kartą suminkykite ją į vientisą masę ir vėl kočiokite. Orkaitėje, įkaitintoje iki 180°C temperatūros, sausainius kepkite maždaug 12 minučių. Atvėsinkite. Glazūros sudedamąsias dalis sumaišykite į vientisą masę ir ja papuoškite sausainius.

 

 

 

 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Rita
2010-12-09 15:28:20
Aha, koks tas tamsus sirupas? :D ne viena karta ji uzmatau receptuose :))
kristina
2010-11-24 21:03:56
800 ml. miltu tai čia 800 gr. ar kaip?
laura
2010-11-18 16:43:52
o koks sirupas tinka? gal galima įdėti medaus?
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Adas