Didysis kriaušių pyragas
Autorius: Rama
Jums reikės
300 gramų
Rama margarino kepiniams (kambario temperatūros)
 
440 gramų
miltų
 
3 arbatiniai šaukšteliai
kepimo miltelių
 
1 arbatinis šaukštelis
druskos
 
1 arbatinis šaukštelis
cinamono
 
0.5 arbatinis šaukštelis
malto muskato riešuto
 
380 gramų
cukraus
 
3 arbatiniai šaukšteliai
vanilinio cukraus
 
4 vienetai
kiaušiniai
 
3 vienetai
kriaušės
 
200 mililitrų
bruknių arba spanguolių (galima šaldytų)
 

Paruošimas

 

Glazūrai: ištirpintas baltasis šokoladas arba cukraus pudra dekoravimui.


Orkaitę įkaitinkite iki 180°C temperatūros. Ištepkite didelę pyrago formą margarinu. Kriaušes nulupkite ir supjaustykite gabalėliais. Sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską, cinamoną ir muskato riešutą. Suplakite margariną su cukrumi ir toliau plakdami dėkite po vieną kiaušinį. Mediniu šaukštu įmaišykite kriaušių kubelius ir uogas. Pabaigoje suberkite miltų mišinį ir suplakite tešlą į vientisą masę. Sukrėskite į paruoštą formą ir kepkite 1,5 valandos. Leiskite 30 min atvėsti formoje, po to apverskite formą ir pyragą atsargiai išimkite. Papuoškite glazūra arba cukraus pudra.

 

 

 

 

 

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (188)
Matas