Naminė gira
Autorius: raminciukas
Jums reikės
 
Mielės
 
 
Karštas verdantis vanduo
 
 
Juoda duona
 
 
Cukrus
 
 
Razinos
 

Paruošimas

Pakepiname duoną iš abiejų pusių. Į maždaug 10l indą sudedame keptą duoną bei užpilame karštu vandeniu. Po maždaug 3-4 valandų duoną perkošiame per koštuvą, o skystį pilame į kitą didelį indą. Tuo metu į tą patį švarų indą dedame cukrų, smulkiname mieles ir pilame šiltą girą. Išmaišome, uždengiame marle ir paliekame nakčiai. Ryte nugriebti esančias putas. Supilti į užsukamą indą, berti razinas ir vis kas kokia valandžiukė reikia šiek tiek išleisti oro iš indo, pradarant. Aš naudoju bidoną. Kai razinos pakils, galima vartoti. Nugraibome razinas ir pilame į stiklinę. Skanaus :)

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (179)
Ieva