Kakavinis varškės pyragas
Autorius: martyynyyte3
Jums reikės
150 g
grietinės
 
2 šaukštai
kakavos
 
1 šaukštelis
kepimo miltelių
 
3
kiaušinių
 
180 g
sviesto
 
300 g
cukraus
 
300 g
kvietinių miltų
 
600 g
varškės
 
3 šaukštai
krakmolo
 
kepimo formai patepti
aliejaus
 

Paruošimas

Tešlą geriausia pasiruošti iš anksto.
Pirmiausia ištirpinkite sviestą, o, kai jis ataušta, įmuškite 1 kiaušinį ir suberkite 150 g cukraus.
Gautą masę gerai išsukite, kol cukrus ištirpsta.
Suberkite miltus, kepimo miltelius bei kakavą ir gerai išmaišykite. Tešla turi nelipti prie rankų ir lengvai minkytis.
Gautą tešlą padalinkite į dvi dalis ir nakčiai įdėkite į šaldiklį.
Varškės įdarą paruošti užtruksite 15 minučių. Pirmiausia pertrinkite varškę, kad ji būtų tolygi ir puri.
2 kiaušinius išplakite su 150 g cukraus ir gautą masę supilkite į varškę.
Įdėkite grietinę, krakmolą ir išmaišykite.
Jei varškės masė Jums atrodo per skysta, įdėkite keletą šaukštų miltų.
Atšaldytą tešlą burokine tarka tarkuokite tiesiai į aliejumi pateptą kepimo skardą ir pirštais atsargiai suformuokite vientisą pyrago pagrindą.
Sukrėskite varškės masę ir užtarkuokite antrą tešlos dalį.
Kepkite iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 60 minučių.
Patarimas: sviesto nekeiskite margarinu, nes jis labai greitai atšyla ir bus sunku sutarkuoti tešlą.
Skanaus.

Į varškę galima dėti razinų, džiovintų vaisių.

Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
sdfghjk
2013-11-23 16:29:24
man atrodo kad labai, labaulabailabai skanus
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Brigita