Šaltinis:
Jums reikės
 
400g. šaldytos sluoksniuotos tešlos,
 
 
225g. šviežių špinatų,
 
 
2 šaukštai alyvų aliejaus,
 
 
didelis svogūnas,
 
 
350g. fetos,
 
 
ryšelis svogūnų laiškų,
 
 
20g. šviežių krapų,
 
 
20g. šviežių petražolių,
 
 
1/4 šaukštelio tarkuotų muskatų,
 
 
100g. sviesto,
 
 
50g. kedrų riešutų,
 
 
maltų baltųjų pipirų,
 
 
druskos.
 

Paruošimas



Į didelį dubenį sudedame nuplautus špinatų lapus, įpilame truputį vandens. Pridengę verdame 2-3 minutes. Suverčiame špinatus į kiaurasamtį, nuvarviname ir smulkiai supjaustome. Įkaitiname aliejų ir kepiname smulkiai supjaustytą svogūną 5 minutes. Sudedame špinatus, smulkiai supjaustytus svogūnų laiškus, krapus, petražoles, suberiame sutrupintą fetą ir tarkuotus muskatus. Pagardiname.

Tešlą iškočiojame plonu lakštu ir padalijame į dvi dalis. Į aliejumi pateptą kepimo formą dedame vieną tešlos lakštą, išteptą sviestu, taip, kad dengtų kepimo formos šonus. Ant viršaus dedame įdarą, o ant jo - kitą tešlos lakštą, išteptą sviestu. Supjaustome pyragą į 12 gabalėlių. Apibarstome kedrų riešutais. Kepame 180 laipsnių karštumo orkaitėje 45 minutes. Iškepusį pyragą 10 minučių paliekame kepimo formoje. Tiekiame šaltą arba karštą.

Pastabos:
Špinatai - puikus beta karotino šaltinis. Be to, juose yra medžiagų, saugančių nuo vėžio, bei vitaminų C ir E.

Užkandis prie alaus paruoštas!

url(http://www.google.com/cse/api/branding.css);
Skanaus!
 
 
Rašyti komentarą

 
Kol kas komentarų nėra
 
 
Šiandien gimtadienius švenčia (138)
Aušra